♥ FOLLOWERS ♥

Monday, October 31, 2011

happy bufdae to abg mael !

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..



apy bufdae to abg mael..sapa abg mael tuh? dia bakal abg ipar den..;) semalam pack jugak activity fae without my fiance..wuargh! cemana tuh? haa..fae ade activity with his family..;)

kenapa tanpa incik tunang? sebab dia outstation kat penang..last minute smpai hari ahad..if not sampai hari sabtu sahaja so activity hari ahad tuh dah tentu dia boleh join..tapi apa boleh buat?

pagi tu dalam pukul 11 lebih fae pergi rumah incik tunang then ktorang pergi kenduri..;) seronok betol dapat menketedarah! sungguh keji perangai ni..memang tak boleh bawak majlis betul kan? hehe..lepak kat tempat kenduri sampai pukul tiga then balik pulak kat rumah incik tunang..

ktorang rest kejup pukul enam lebih ktorang gerak pergi Brem Mall sebab nak celebrate bufdae abg mael..;) ktorang pergi makan dulu..dah kenyang terus pergi main bowling..adoyai! dah lama kot tak men bowling..dah faham n tau sangat-sangat akan kalah teruk..haha..

sesungguhnya fae lah juara longkang! hahaha;P

rasa happy tersangat-sangat la..even incik tunang takde..rasa sangatlah segan tapi kena biasakan diri jugak..hee!;) lagipon family incik tunang semuanya sempoi! hilang la segan tu sikit walaupon malu-malu kucing..haha..ntah bila la fae ni jadi pemalu pulok..;P

pukul 10 fae gerak balik n tak sempat nak habiskan men bowling..bukan apa..dah malu kalah teruk..hehe..papepon thanx to kak moon and semua ya! happy with u oll! :)

::abg mael n kak moon with pija ::

::comelkan pija::

p/s : sorie abg mael fae amik pic..hehe;P

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Sunday, October 30, 2011

ohh monday blues! tak suka! tak suka!

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..


hari paling paling fae tak suka is monday..wuarghh! rasa kejang urat saraf nak bangun pepagi pergi kerja..rasa macam kejang otot nak bangun dari katil..katakan tak nak! ohh plis! kenapa ada hari isnin? hari paling malas bagi mereka yang sudah bekerja macam fae ni..hee!

rasa macam bersepok kepala otak bila masuk je ofis tengok kerja dah bertimbun-timbun..rasa macam kaki nak patah balik rumah je..tydo lagi best..adakah korang juga merasa seperti apa yang fae rasa? err..skema pulak ayat den..hehe

haa..kann...korang pon rasa macam bosan je kan hari ni? bila hari isnin je, terus kepala otak berfikir "hmm..bila nak hari jumaat pulak eyh?" begitu kejam bila tanya bila nak hari jumaat..mestila kan sebab hari sabtu n ahad dah cuti..yeay!

tapi boleh tak kalau setiap hari ada hari jumaat,sabtu and ahad sahaja? jumaat kerja, sabtu n ahad cuti! hakhak! sungguh keji bila kerja nak sehari tapi cuti berhari-hari..memang nikmat hidup dapat di rasai..hehe

dah dah, malas nak cerita banyak sebab mood pon terumbang ambing je hari ni..nak tak nak kena gelut buat kerja dengan bersungguh-sungguh! <-- tetiba rajin..

okelah, nak jadi pekerja terbaik tak kira la hari apa pon, kena rajin buat kerja jugak..apa pon tak boleyy..haha


eyh,eyh, jum kita #tweettweet and lepak kat fanpage jum! :)

=======================
follow me on twitter
=======================
dan

=======================
=======================

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Wednesday, October 26, 2011

kebosanan !

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..;)

selamat pagi! wahh! semangat gitu pepagi lagi dah update..mana tak awal update rini, bos takde pulak kot..memang lincah la jari fae menaip..hehe..lagipon rindu bangat seyh, nak update gedik-gedik macam dulu..ceit!

eyh,eyh. lupa nak wish, semalam cuti Deepavali..;) Happy Deepavali ya..;) dah cuti tu memang tak plan pergi mana-mana pon..penat dah berguling atas katil, duduk bangun duduk bangun..nak keluar gaji tak masuk lagi..tu yang haru sangat tuh..haish!

nasib baik semalam incik tunang datang, dia ajak pergi makan je..dapat la jugak sedut udara segar..;) before incik tunang datang tuh, hati dah niat nak pergi lepak kat OU or Curve dah dengan adik..tapi tak jadi la pulak..sebab incik tunang p service kete then dia kata dah siap dia datang nak bawak fae pergi makan..;)

pergi makan pon tak lama sebab kesian tengok incik tunang gigi dia dah sakit, muka dah bengkak tapi sanggup datang bawak fae pergi makan dulu..terima kasih sayang !   ♥

eyh,eyh, nak hilang bosan ni jum kita #tweettweet and lepak kat fanpage jum! :)

=======================
follow me on twitter
=======================
dan

=======================
=======================

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Monday, October 24, 2011

kematian menyelubungi diri...

Assalamualaikum
Hello peeps and readers..



pagi semua! pagi ni fae curi-curi masa jup nak update belog ni..fae taktau kenapa dalam seminggu ni fae rasa lain macam sgt..rasa macam tak sedap hati..tak tau mcm mana nak explain kat korang..dah mcm-mcm doa fae baca..tapi rasa tu tetap sama..huhu

seminggu yang lepas fae mimpi buruk tiga hari berturut-turut..fae mimpi tentang kubur..siyes, fae nak tau apa maksud semua tuh..maybe Allah nak mengingatkan fae tentang kematian..then hari jumaat dalam minggu yang sama, fae tak sedap hati dari pagi sampai la ke petang...

selepas maghrib hari jumaat tuh, fae dapat panggilan dari kampung yang toksu dah kembali kepada penciptanya..Al-fatihah buat arwah toksu..malam tu fae satu family balik kampung lepas je tau arwah dah takde..sedih jugak sebab dulu masa kecik-kecik dia pernah ajar fae adek-beradik mengaji..kira dia tu tok guru ktorang jugak lah..dia meninggal pon hari jumaat..

malam tu jugak ktorang balik Damansara sebab abah kerja..sok malam nya fae keluar dengan adik, tetiba ada exciden, kereta dgn motor..maybe orang yg bawak motor tuh meninggal..tengok exciden tuh terus menggigil badan..takut..Astagfirullahalazim..

kenapa kematian sering menyelubungi hidup fae? sekarang ni pon baru nak tenang sikit sebab fae sentiasa amalkan doa-doa..ya Allah tenangkanlah jiwaku! Amin...

p/s : selalunya kalau fae tak sedap hati mesty ada something yang nak jadi..Ya Allah,jauhilah perkara yg tidak elok dari keluargaku..Amin...

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Real Steel best woo!

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..

semalam adalah hari dating sedunia..eyh?yeke? tak lah, itu untuk hari dating fae je..bukan apa memang every weekend hari dating fae..tapi taklah every weekend sgt kan..eyh, mana satu ni..confius! confius! abaikan! x_x

semalam incik tunang ajak lepak dekat e@curve je..even dekat dengan rumah tapi ntah bape lama tak lepak sini..kahkah! stok nak pergi jauh-jauh je..puihh! tak boleh blah..semalam memang rindu dendam kat e@curve kot..tu yang jenguk sana pulok..muahaha;P

memang hajat nak kua juz nak tengok movie je..;) sebab kemain lama dah ktorang duk tunggu cite ni..akhirnya kua jugak..cite ape?haa..cite ni --> Real Steel..besh woo...ala-ala mcm tranformers jugak la tapi dye pasal robot beraksi dlm sukan tinju! menarik bukan?-_-

haa..fae memang malas nak cerita, nanti korang terkurang excited nak pergi tengok + fae yang malas menaip..hikhik;P korang haruslah wajib tengok ye..sebab bagi fae memang best ;) tapi tapi fae tanak hampakan korang..korang boleh la layan pic-pic ni buat semangat menjadi teruja nak p tengok..;)



Hugh Jackman with Dakota Goyo

Dakota Goyo yang gila cute weyh!


ini robot Ambush

ini robot Noisy Boy


ini adalah robot Atom!




okelah, stop! stop!

tu je yang fae nak tunjuk..
korang dah boleh pergi tengok dah klu nak tengok aksi yang hebat ! :)
jangan taktau pulak movie ni kelakar jugak tau! :)

jum tweet-tweet
=======================
follow me on twitter
=======================
dan
jum lepak sini dengan fae! ;)

=======================
=======================


terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Thursday, October 20, 2011

Ilham Nasi Kukus terbaik!

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..

korang makan apa tengahari ni? ada yang belom makan lagi? haa..cepat-cepat la makan yer..kang sakit sapa nak tanggung?;) hari ni fae nak share ngan korang sikit apa yang fae makan hari ni..;) rasa macam teruja plak..ni kira 2nd tyme fae makan Ilham Nasi Kukus yang terletak di Mutiara Damansara...


dah pernah makan nasi kukus kat sini? apa rasa?sedap tak? haa..bagi fae yang baru nak jinak-jinak makan nasi kukus ni dah tentu rasanya sedap kan..hingga menjilat celah jari! hekhek..nasi kukus ni berasal dari Kelantan..sapa yang teringin nak makan tuh tak payah la nak balik kelantan jauh-jauh yer..kat sini pon dah ada..;)

kenapa fae cakap SEDAP? kalau korang nak tau rasanya macam mana korang pergi la sendiri yer..nak tunjuk pic mintak maaf la sangat-sangat..bila dah terbau tadi terus je fae melantak..tapi siyes! 1st time makan pon korang rasa macam nak makan lagi..;)

cerita banyak kat sini pon tak guna kan..so fae sertakan sekali map untuk korang jejaki Ilham Nasi Kukus ni k..;)  korang tau Mutiara Damansara kan? alaa..takkan taktau kot korang selalu duk p dating kat The Curve,E@curve n IKEA tuh..hikhik..oke meh tengok sini..-->

kalau tak nampak click bagi besaq naa..;)

agak-agak dah boleh cam kat mana? Ilham Nasi Kukus ni berhadapan dengan Surau Mutiara Damansara tau..;) lepas ni boleh la ajak family,kawan-kawan rasa nasi kukus ni k..;) Selamat menjamu selera ye semua! :)

Untuk Maklumat Lanjut
terus ke


terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

yeay! dah settle !

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..;)

sihat hari ni? baru hari ni fae berpeluang nak update belog balik..macam biasa ke'bz'an melanda jiwa..bukan nak tunjuk rajin semata-mata..tapi nak tak nak kena gak buat rajin..;)

dua tiga hari ni fae kena turun padang untuk settlekan tender yang kena submit hari ni..ya ampun! berapa lama dah fae tak sentuh bendalah ni semua..nak tak nak kena study balik..kena kerja keras sikit..err..selama ni keje tak keras ke?hekhek;P



Alhamdulillah..dalam masa satu hari fae dapat siapkan jugak dua tender untuk di submit hari ni jugak..hari ni rasa lega sangat sebab dah settle semua..ni kena turun padang sebab ofismate yang selalu buat tender mc coz kena denggi..

so now, fae nak blogwalking! yeay! ;) tapi before tuh, jum la kita tweet-tweet n borak-borak kat fanpage!;)

=======================
follow me on twitter
=======================
dan

=======================
=======================

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Sunday, October 16, 2011

cara penjagaan kulit menggunakan TOMATO

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..

seperti yang di janjikan semalam..fae ada bagitau for the next entry fae akan bagi tau cara penjagaan kulit menggunakan tomato..;) maybe ada yang dah pernah buat n maybe ada yang belum pernah tau..tapi kan fae tetap akan share dengan korang..;) mari tengok dulu khasiat TOMATO <click>

act, fae tak pernah pon praktik kan penjagaan kulit melalui kaedah ini sebab selama ni fae telan terus je tomato tu dan selamat dihadam perut fae..hikhik..kaedah ini secara luaran sahaja..tapi rasanya lebih afdal kalau kita terus makan je tomato tuh...sedap apa..;)


cara penjagaan kulit menggunakan tomato

MENGECILKAN LIANG ROMA
  • Campurkan satu sudu jus tomato segar dengan dua hingga empat titik jus limau.
  • Sapukan bahan tersebut menggunakan kapas pada kulit wajah..urut perlahan-lahan. 
  • Biarkan selama 15 minit.
  • Bilas dengan air suam untuk mengecilkan lagi liang roma,
  • Selepas itu sapukan pelembap muka.


MERAWAT JERAWAT
  • Hancurkan tomato segar 
  • Sapu rata bahan tersebut pada kulit muka yang berjerawat. 
  • Biarkan sejam atau lebih sebelum dibilas dan dikeringkan. 
  • Buat setiap hari sehingga jerawat hilang.

MEMBERSIHKAN KULIT MUKA
  • Hancurkan tomato dan avokado dalam mangkuk
  • Sapukan pada muka
  • Bilas selepas 20 ke 30 minit
p/s : 
  1. Topeng muka menggunakan campuran tomato dan avokado amat sesuai untuk kulit kombinasi (berminyak, biasa dan kering) kerana ia menggabungkan astringen dan antiseptik yang boleh mengurangkan kandungan minyak serta noda hitam pada kulit.
  2. Topeng penyegar muka ini kaya dengan vitamin A, C dan E - kesemuanya penting untuk kulit yang sihat
  3. Boleh juga sapukan campuran jus tomato segar dengan jus timun pada kulit muka untuk mengawal minyak and jerawat.

MENYEJUKKAN KULIT YANG ROSAK
  • Kisar sebiji tomato dan campurkan dua sudu yogurt.
  • Sapu bahan tersebut pada kulit muka 
  • Biarkan selama 20 minit. Bilas dengan air suam.

p/s :

  1. Gabungan tomato dan yogurt mampu menyejukkan kulit dan mengurangkan kesan kesakitan termasuk akibat selaran matahari dan kerengsaan kulit.
  2. Ini kerana yogurt merangsang protein pada kulit dan menjadikannya lembut manakala tomato menyejuk dan meneutralkan permukaan kulit.

SELAMAT MENCUBA !

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

tomato buat kulit anda cantik !

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..

minggu ni memang bosan tahap menggila sebab minggu ini kaki macam kena ikat then bertengkek kat atas katil then mengadap lappy je..so bored! at least ada benda jugak nak buat kan..n boleh la fae blogwalking kat belog korang kan..;) < bape byk 'then' n bape byk 'kan' daa..>

act, fae ade sumthing nak share dengan korang..fae adalah salah seorang yang gila,taksub dengan TOMATO. jangan korang tetiba buat tak kenal apa tu tomato..cepuk karang! hee! apa pekdah nya kau suka dengan tomato ni fae oi? meh sini fae nak habaq mai kat korang betapa buah tomato ni khasiat dia punya lah banyak..-_-

haa..korang dah kenal kan buah tomato tuh cemana rupanyaa...dah dah tanak buang masa..now, fae story mory sikit info berkenaan tomato yang menjadi kegilaan fae di saat ini..=,=
  • TOMATO --> nama saintifiknya  Iycopersicon esculetum
  •  berasal dari benua Amerika, iaitu di Amerika Tengah, Selatan dan selatan Amerika Utara dari Mexico ke Peru.
  • warna merah pada tomato ialah disebabkan likopena, iaitu karotenoid atau sebatian semula jadi yang memberikan warna merah kepada tomato dan pelbagai khasiat kebaikan antioksidan semula jadi yang baik untuk kesihatan badan juga boleh mengurangkan risiko beberapa jenis kanser dan penyakit jantung.
  • kandungan airnya yang tinggi, lebih dari 90 %, menjadikannya sebagai ‘diuretic’ yang baik untuk mengalirkan toksin keluar daripada badan ketika berdiet.
  • antioksidan yang terdapat pada tomato mampu melindungi sendi tubuh terutamanya lutut dari risiko osteoarthritis..risiko kecederaan lutut dapat dikurangkan sekiranya cukup pengambilan vitamin C dan beta karoten..antioksidan tertentu termasuk lutein dan likopen (yang banyak terkandung di dalam tomato), juga dikaitkan dengan penurunan risiko osteoarthritis lutut.
  • paling PENTING - tomato baik untuk kecantikan kulit..berkesan untuk mengecilkan liang roma, mengurangkan masalah jerawat dan merawat penyakit kulit. Elemen penyejuk juga mampu menyejukkan kulit yang kasar, astringen untuk menghapuskan minyak berlebihan, dan vitamin A dan C untuk mencerahkan kulit kusam dan mengembalikan keremajaan kulit.
haa..banyakkan khasiat dia..so lepas ni tolonglah kepada sesiapa yang benci nak makan tomato ni, korang dah boleh paksa diri untuk makan tomato ni..nak sihat tak? and paling penting nak CANTIK tak?ini adalah cara paling mudah kalau nak KULIT YANG CANTIK macam saya! <-- perasan!

p/s : next entry fae akan share ngan korang CARA PENJAGAAN KULIT MENGGUNAKAN TOMATO! stay tuned! :D

=======================
follow me on twitter
=======================

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Saturday, October 15, 2011

al-hijab best ! ♥

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..

tengah bosan tahap gaban ni, baru teringat nak update belog tanpa ada gangguan..kihkih..haa..baru free sikit nak update belog dari melangok tak tentu pasal kan..-_-

rasa seram sejuk jugak nak update pasal seram-seram ni..tegak bulu roma wa der! last week fae pergi tengok movie dengan incik tunang..ktorang tengok movie al-hijab..;)


SINOPSIS

Rafael merupakan seorang pelakon yang tidak mempercayai kewujudan hantu. Suatu hari dia ditawarkan watak utama  untuk membintangi sebuah filem seram. Dia yang terkejut dengan tawaran tersebut sangat teruja dan berusaha untuk menjiwai peranannya sebaik mungkin. Malangnya Rafael tidak berjaya memperolehi perasaan takut yang dapat memuaskan hatinya. Puas dia berkunjung ke tempat-tempat yang dikatakan berhantu tetapi tidak pernah melihat kelibat makhluk itu. Teman wanita Rafael, Qiss yang pelik dengan Rafael itu mengadu perkara tersebut kepada ibunya. Ibu Qiss kemudiannya memberitahu Rafael mengenai apa itu hijab. Rafael berpeluang untuk melihat makhlus halus jika hijabnya dibuka.
Namun, hanya orang tertentu saja mampu membuka hijab tersebut. Rafael yang semakin buntu mencari seseorang yang boleh membuka hijabnya akhirnya menerima mesej aneh yang mengarahkan dia untuk pergi ke suatu tempat. Hanya di tempat tersebut hijabnya akan dapat dibuka. Sejurus sampai di tempat yang dikatakan, Rafael disambut oleh seorang makcik tua bersama anak perempuannya. Rafael hairan bagaimana makcik tua itu mengetahui hajatnya untuk membuka hijabnya. Rafael dibawa ke suatu tempat di ceruk hutan. Di situ makcik tua tersebut mula membuka hijab Rafael. Dari pandangan yang kabur, perlahan demi perlahan akhirnya Rafael dapat melihat sesuatu yang menggerunkan.
Dia berasa cukup gembira berbaur takut. Rafael meminta masa sehari untuk dia menggunakan ‘kelebihan’ yang ada pada dirinya itu untuk tujuan menjiwai watak lakonannya. Pulang kembali ke rumahnya, Rafael tidak menyedari ada ‘sesuatu’ turut menumpangnya pulang. Mula berasa tidak selesa, Rafael cuba untuk tidur namun gagal. Ada saja benda yang seperti mengganggunya.  Setelah hampir 24 jam hijabnya dibuka, Rafael kembali ke rumah makcik tua tersebut untuk menutup kembali hijabnya. Berjayakah hijab Rafael ditutup semula atau dia terpaksa meneruskan hidupnya dengan ‘anugerah’ itu?




dah dah stop! act, fae pon takut nak letak pic seram-seram kat sini..hee! sebab takut malam ni ada yang tak tido..fae tengok movie ni pon hujung-hujung mata je..takut tapi nak tengok jugak..cemana tuh?-_-

komen fae :
  • cerita hantu yang lain dari yang lain..i mean jalan cerita yang berbeza dari kisah hantu yang lain-lain..
  • al-hijab..mula-mula fae ingatkan cerita pasal tudung! hehe
  • sound effect memang power abis! tak senang duduk di buatnya..
  • nasib baik cerita ni tak terbawak-bawak sampai rumah --> memang la tak teringat sebab tengok pon macam tak tengok je..muahaha;P
  • fae bagi 4/5 untuk movie ini..
  • korang apa tunggu lagi? pergi cepat tengok! :D
=======================
follow me on twitter
=======================

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Thursday, October 13, 2011

info : kepada mereka yang memakai kanta sentuh (Contact Lenses)



Anda dilarang berada di tempat HABA YANG TERLALU PANAS
Contohnya : Memakai kanta sentuh (Contact Lenses)
semasa sedang membakar BBQ,satey dan sebagainya..
JIKA ANDA BERDEGIL
Anda mungkin akan BUTA buat selamanya..
Ini kerana kanta sentuh (Contact Lenses) diperbuat dari plastik..


p/s : Jika anda merasakan maklumat ini berguna untuk orang lain..
sila click SHARE


creadit to GENG BLOGGER !!

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

orang sakit tengok movie - Bini-Biniku Gangster

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..

kenapa la mood nak berblogging ni makin lama makin menurun..bagilah kekuatan..bukan tak rindu..nampak sangat menipu..tapi ntah la..keraguan disini..-_-

terpaksa kerah kepala otak nak buat entry..padahal dulu cepat je idea keluar laju fresh dari kepala otak ni..tapi tapi sekarang ni macam suka-suka nak bagi belog ni merayau kat ketahuan hala tanpa ada tuan..cis! dah macam hantu je!x_x

ni kisah dah lama tapi rasa nak update jugaklah..dari tersepuk buat pekasam dalam kepala ni baik fae luahkan apa yang patut kan? fae keluar dengan incik tunang yang baru empat hari operation..adakah fae seorang yang kejam membiarkan tunang merayau-rayau?:(


tapi tapi dia memang degil..sakit-sakit tetap nak tengok movie..movie Bini-Biniku Gangster..aura memang kuat la movie ni..siyes! orang yang sakit pon berhajat nak tengok jugak..


fae yakin korang semua dah tengok kan movie ni? mesti dah tengok punya..cerita sikit punya gempak takkan korang tak teringin nak tengok kan..

komen fae :
  • gaya Yana Samsudin memang stylo habis nak dibandingkan dengan Intan Ladyana..
  • Yana & Sam..alahai sweetnya..geram pulak fae tengok..comel plak tuh!:D
  • jalan cerita yang simple n mudah di fahami..
  • fae bagi 3.5/5 la untuk movie ni..:D

=======================
follow me on twitter
=======================

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Tuesday, October 11, 2011

Wordless Wednesday 7# - keindahan yang nyata



Subhanallah..cantiknya ! 

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Wordless Wednesday 6# - My Hero


terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Monday, October 10, 2011

saya ada lagi....

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers

dah lama rasanya tak update belog..dah tak kencang entry macam dulu..susah nak cakap sebab beberapa minggu ni fae tak sempat langsung nak bermanja dengan belog..sekadar mampu tengok tanpa perlu buat apa-apa..sadis kann...

macam-macam masalah yang timbul sampai fae hilang mood nak buat apa-apa..tapi tapi sekarang fae akan cuba luangkan masa sikit untuk belog yang hampir berhabuk..ashimmm!

kepada yang rajin singgah, terima kasih yaa..mungkin juga kerja yang bersepah-sepah ni buat fae tada masa dengan belog..okelah, sekarang nak settle buat kerja dulu..nanti fae update lagi k..

nak mintak tolong korang semua boleh?:D
kawan-kawan semua..nak mintak jasa baik kwn2 like pic fae boleh..??(:
fae j0in c0ntest fr0m Anggun Zara..terima kasih bnyk2 kpd yg sudi v0te pic fae..
Jasa anda amat di hargai..♥

1st : KLIK FANPAGE ANGGUN ZARA :
http://www.facebook.com/AnggunZara

2nd : LIKE PIC INI :
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=274961975868592&set=a.274249779273145.75303.154714451226679&type=3&theater

pic yg ini tau! :D

p/s : entry ini hanya untuk bagitau yang fae masih bernafas ! :D

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Thursday, October 6, 2011

fae join contest ! mari vote untuk fae ! ;)

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers! ;)

kawan-kawan semua..nak mintak jasa baik kwn2 like pic fae boleh..??(:
fae j0in c0ntest fr0m Anggun Zara..terima kasih bnyk2 kpd yg sudi v0te pic fae..
Jasa anda amat di hargai..♥

1st : KLIK FANPAGE ANGGUN ZARA :
http://www.facebook.com/AnggunZara

2nd : LIKE PIC INI :
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=274961975868592&set=a.274249779273145.75303.154714451226679&type=3&theater

make sure korang LIKE <vote> pic ini tau !:)


::sekian::

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Wednesday, October 5, 2011

kesibukkan pada hari ini..tapi happy ! :D

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers !



hari ni rasanya hari yang sibuk jugaklah bagi fae sebab tak sempat nak update apa-apa pagi tadi..banyak benda nak kena settle..maka niat nak update belog tuh fae pendamkan jelah buat sementara waktu ni kann..tapi tapi lepas dah settle barulah boleh bengkak kan jari ni..-_-

tadi pagi kemain banyak keja nak kena buat..nak call orang tuh nak call orang ni..semuanya nak mintak hutang..fae kan keje along! muahaha;P tengah serabut-serabut tuh dalam pukul 12 fae keluar pergi Jabatan Imigresen Pusat Bandar Damansara sebab nak buat pasport..pukul 2 baru settle..;D

nasib baik lah ada kawan abah yang kerja kat situ..so cepatlah sikit settle..takda lah sampai berjam-jam tunggu sana..masa fae sampai sana terus call kawan abah, dia bagi form untuk di isi, pergi tangkap gambar pasport semua then jumpa dia balik..-_-

pukul 1 lebeyh pergi lunch kejup area situ..sebab pasport boleh collect dua jam selepas payment <-- itu yang sepatutnya lah..tapi dengan pertolongan kawan abah tuh, dalam masa setengah jam tuh dah boleh amik..sementara nak tunggu siap tuh fae pergi la makan dulu..;)

lepas kenyang perut terus pergi jumpa kawan abah tuh..terus boleh collect dah..cepat dan senang! dah dapat apalagi terus balik ofis la kann...pukul 3 baru sampai ofis..baru nak duduk dah ada keje menunggu..huhu..penat sgt..tapi happy..tu yang baru dapat update sekarang ni..esok lah sambung lagi k..dah nak balik dah! kejup je keje hari ni..x_x

=======================
follow me on twitter
=======================


p/s : 

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Tuesday, October 4, 2011

terima kasih untuk lagu ini..


Bunga Angkasa - Terra Rossa

Indah sinar sang suria
Merdu irama sang bayu
Tiada seindah wajahmu 
Tiada semerdu suaramu


Lembut bayu membelai
Merdu burung berlagu
Tiada selembut belaianmu
Tiada semerdu kau berlagu

Keindahan wajahmu
Jadi sumber ilhamku
Suaramu yang merdu 
Menghiburkan hatiku


Bertambah cahaya hidupku
Kau janji bersumpah setia
Walaupun ribut melanda
Kan bersama


Selagi masih ada sinaran mentari
Selagi ada getar di jiwaku
Kan ku korban jiwa raga 
Demi cinta untukmu bunga angkasa

tetiba layan lagu jiwang, bukan bukan, sebenarnya lagu ni incik tunang bagi kat fae..haaa...ni lagu yang keberapa taktau la..incik tunang tak pandai nak gwang depan-depan..tapi dia sampaikan melalui lagu..chewah! hehe..apa pon memang fae hargai sangat lah kann..;)

actually, ktorang memang suka tuju-tuju lagu ni..;) nak jiwang depan-depan malu weyh, ktorang ni depan-depan brutal sikit! tu pasal cenggini jadinya..tunang fae ni gila-gila sikit orangnyaa...dengan fae sekali dah berjangkit penyakit dye tuh..

btw, thanx sygg for the song! :D

=======================
follow me on twitter
=======================


p/s : 

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Monday, October 3, 2011

novel paling best yang pernah fae baca! ~ Lafazkan Kalimah Cintamu !

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..

fae nak share + review satu novel yang fae baca ni..kepada pembaca novel fae wajibkan korang untuk membaca novel ini --> Lafazkan Kalimah Cintamu by Siti Rosmizah..



Sinopsis Lafazkan Kalimah Cintamu:

Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.

Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.

Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu angkuh dan sombong, di tambah pula dengan kedudukan bapanya, Tengku Hashim sebagai pemegang syer terbesar diSyarikat Megah Holdings. Kehadiran Tengku Aqilah di Syarikat itu begitu menjengkelkannya, sehinggakan mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebenciaan terhadap dirinya.

Tengku Hashim, bapa saudara Tengku Aqilah amat menyanyangi gadis malang ini. Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah?

korang baca sinopsis, rasa macam tak best? yea..fae pon mengaku, macam tak best je dia punya sinopsis..tapi tapi bak kata pepatah inggeris "don't judge a book by its cover!"..masa mula2 tengok selamber je fae cakap "macam tak best je cerita novel ni..dah la tebal gila..malas pulak nak baca.." tapi sekali korang dah baca sumpah taknak tinggal n tak sabar nak habiskan..siyes weyh..layan habiss!

macam-macam kisah suka duka weyh..part yang sedih plak, tak tipu la..memang meleleh air mata..mencurah-curah weyh..part lawak,jangan cerita la..terburai isi perut korang kalau gelak..memang bersepah lawak..tak bosan langsung..dat y fae berani cakap ni novel paling besh yang pernah fae baca..;)

fae bagi 5 star lah..memang tak rugi kalau korang baca..fae pon taktau nak cakap cemana yang novel ni memang best gila la..tak rugi korang beli..siyes! ;) selamat membaca ye semua! ;)

=======================
follow me on twitter
=======================


p/s :
  • baca buku je dah boleh dapat iPad 2, Samsung Galaxy Ace, iPod Touch dam macam-macam lagi..jum kita tengok, betul ke tak kat ------> SINI
  • jum pergi holiday with buddies kat ------> SINI

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)