♥ FOLLOWERS ♥

Thursday, May 11, 2017

Salam 2017

Assalamualaikum semua.
Hello peeps and readers

Salam 2017. 😂 nampak pada Mei 2017 baru muncul setelah hampir dua tahun since entry yang lepas is April 2015 kalau tak silap. ada ke lagi yang sudi baca belog usang ni? 😅 nak kena vacum habis-habisan. mood nak jadi blogger tegar tu masih ada tapi kadang-kadang jadi suam-suam susu 🤣🤣makanya tak berupdate lah bertahun. sendu betul -,-

apa perkembangan baru fae?Alhamdulillah tahun ni fae dah jadi mak anak dua. dikurniakan seorang lagi anak. its a boy. Alhamdulillah dah sepasang and now kakak pun dah 4 years old. cepat betul masa berlalu. bergerak terlampau pantas. rasa macam mimpi je. tiba-tiba anak dah besar and next year dah nak pergi school dah pun tau. 😍


baby pula baru 2months++ April ni. fae bersalin end of February. nantilah insyaAllah next entry (kalau mood rajin datang tau 😜) fae story pengalaman bersalin 2nd baby ni ye. berbeza tau. 

and the last update mengenai fae, still tak berkerja. kerja tapi seperti dahulu still bisnes online so work at home sajee 😬 masih menjaga anak masih diberi peluang membesarkan anak sendiri. tengok diorang membesar depan mata. ni bila dah ada anak dua cabaran dia makin tinggi tau. masih lagi menyesuaikan diri nak handle dua ketoi kesayangan ni. 😍👧🏼👶


ok next entry fae akan story serba sedikit kisah kehidupan secara details ye! 

thank you sudi baca.
love,
fae 💋

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Thursday, April 30, 2015

Salam 2015

Assalamualaikum.
Hello peeps and readers

MasyaAllah rindu teramat-amat nak update belog. bersawang teruk sangat dah ni tau. setiap kali baca belog orang hati kemain rasa nak update belog sendiri. tapi apakan daya lappy fae prob. ni pun sempat curi-curi update bila dah lepak kat rumah mil. ni la 1st entry for 2015. hihi.

apa perkembangan terbaru. fae semakin sihat dan gemuk. kot. haha. aireen mula makin membesar umur dia tapi badan masih kecil macam dulu. haha. now aireen dah 1 tahun 9bulan. Alhamdulillah masih diberi rezeki dan peluang untuk fully bf dia. :)

ikutkan hati dan rasa banyak nak update tau. tapi tak berkesempatan. raemacam nak taip entry sampai esok je. agak2 boleh ke? dulu maybe boleh but now satg anak tarik-tarik nak susu semua kerja kena tinggal dah. nangeh -,-

InsyaAllah nnti ada masa dan kesempatan fae akan update lagi k. okbai semua :)



terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Wednesday, September 17, 2014

throwback - baby NQIZ 4 months old :)

Assalamualaikum semua.
Hello peeps and readers

hari ni nak sambung lagi entry throwback tau. harap semua sudi baca even cerita agak basi sikit la. haha. tengah bosan tu meh baca sepatah dua kata coretan ku. al-maklum tetiba fae datang rajin nak update sebabnya kalau tak update nanti dah terus lupa dah saat-saat terindah ini. :)

ok now nak story about aireen semasa berumur 4 bulan pulak tau. actually memang nak story tumbesaran aireen every month supaya nanti kalau preggy lagi (if ada rezeki lagi) boleh refer entry-entry lama. boleh tau part-part umur macam ni aireen boleh buat apa. throwback jugak lah kann. hee.

masa umur 4 bulan ni apa yang aireen tau buat? dia dah start membebel dah tapi taktau apa yang dia nak cakap sebenarnya. nampak sangat mulut tu cap ibu. banyak cakap sangat. haha -,- masa ni bila kita agah-agah dah pandai nak senyum dah. senang kalau ibu nak amik pic baru nampak seri sikit bila baby dah pandai senyum. tapi kadang-kadang tu mana maunya dia nak senyum. saja nak sabotaj ibu. hehe. :)

setengah baby bila masuk 4 bulan dia dah pandai nak pusing badan nak meniarap kan? tapi sesungguhnya tumbesaran setiap baby bukanlah sama tau. so diharap ibu-ibu bersabar. pekakkan telinga bila ada anasir-anasir tak sedap didengar pasal anak kita tu tau. buat kita rasa down je nanti. pedulikan mereka. begitu juga aireen. masa ni dia tak pandai apa sangat. cuma kadang-kadang dia mengiringkan badan masa tido. ada juga orang cakap itu ini tapi fae abaikan je. sematkan dalam hati setiap baby tak sama tumbesaran dia. :)

Alhamdulillah. masa umur 4 bulan ni fae still fully breastfeed baby. tak campur dengan formula milk pun. ya Allah. selalu sangat berdoa hope susu cukup untuk baby sampai 2 tahun. InsyaAllah. fae pulak takda ambil sebarang supplement. banyak makan ulam-ulam je. yeke? sikit-sikit je la. takda la sampai kena makan ulam hari-hari. hehe ;p






setiap hari fae tak sabar apa yang bakal jadi hari esok. means apa perkembangan aireen pada esok hari. yela, mana tau kan hari ni dia belajar meniarap esok dah merangkak.( ok tipu je!) hehe. ibu dia memang over excited sangat kan. Alhamdulillah sebab hari-hari dapat tengok anak membesar depan mata. seronok tau dak. taktau nak cakap macam mana lagi dah ! :)

okeylah, next entry bakal menyusul nak story pasal aireen masa umur 5 bulan pulak. hampa jangan bosan pulak tau! :) ok bye! 

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)