♥ FOLLOWERS ♥

Thursday, December 29, 2011

keterujaan terhadap upin dan ipin

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers...

pada masa ini, kartun Upin & Ipin adalah kartun kesukaan kanak-kanak..malah bukan sahaja kanak-kanak kecil tapi orang-orang dewasa juga meminati kartun ini yang tersangatlah comel macam fae..cis! terpuji diri sendiri pulak;P 

fae termasuk juga dalam golongan yang menyukai kartun ini..start di tayangkan kat tv masa bulan puasa tahun berapa dah tak ingat confirm melekat kejup depan tv..kadang-kadang tak terfikir pon perut yang tengah lapar tahap menggila tuh..Upin & Ipin punya pasal pedehal..ye dak?-,-

adik-adik fae kat rumah tuh, jangan cerita minat dia macam mana kan..sepanjang masa suruh beli cd Upin & Ipin ni..kadang-kadang malas nak layan..haa..korang tengok jela dekat tv tuh ye..sekarang kat Astro pon dah bersepah kartun Upin & Ipin ni kan..sampai ktorang nak tengok cerita lain pon dah takda harapan..mengadap la join sekali tengok Upin & Ipin tuh..=,=

dah tengok kartun tuh pulak kat tv, ada hati nak jadi ala-ala macam Upin & Ipin..hish! macam-macam ragam adik fae ni..pengaruh tv tersangatlah kuat kan..ce tengok ni..-->


ni la adik-adik fae yang teringin nak jadi ala-ala Upin & Ipin tuh..tapi dorang ni bukan la kembar pon..beza tiga tahun jugak..sekarang dorang ni dah sekolah dah pon..;) tak kurang jugak adik fae yang last sekali tuh..bila tengok je cerita Upin & Ipin terus mata melekat kat tv..macam la tau tengok tv sangat..excited lebih je..;)


tahap kegeraman dan keterujaannya sangat terserlah..apa dia dah ingat Upin & Ipin tuh boleh main-main dengan dia ke?hehe;P

err..anda semua bagaimana? punya keterujaan terhadap Upin & Ipin ni sama macam adik-adik fae ke?:D dan ada satu kisah disebalik Upin & Ipin bersama Incik tunang..kitorang adalah peminat Upin & Ipin..masa kitorang mula-mula kawan dulu, fae panggil dia Upin dan dia panggil fae Ipin..haha..konon nak kembar sehati sejiwa jugak lettew..hehe;P

ohh yaa, sebelum terlupa, fae nak mintak pertolongan korang semua untuk LIKE pic fae..fae join satu contest ni dan berharap sangat korang dapat tolong fae ye..;) make sure korang LIKE pic ini yaa! terima kasih sangat-sangat! :D


p/s : 
  • jum celebrate New Year sama-sama ! The Red Carpet Style! click HERE for more information! 
  • senang je nak dapat RM 3000..nak try? klik SINI

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Wednesday, December 28, 2011

happy bufdae to me ! ♥

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers...


::pic kek rembat google::

28 December 2011

Happy Birthday to me!
hari ni bufdae fae yang ke- 23  
terima kasih kepada semua yang wish ! 
  you all so much !



terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Tuesday, December 27, 2011

" GiveAway Blog AmosNursan : Luck Draw".

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..

hari ni nak join
yang dianjurkan oleh


jum reramai kita join 

now fae tag :


Tarik Tutup : 27/01/2012


terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Monday, December 26, 2011

belog ini kena HACK !

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..

cukup! cukup enam hari fae tak update belog..dah rasa sangat kejam terhadap belog sendiri..last update pasal Turquoise Day lepas tuh terus lesap ntah kemana-mana..rilek rilek jangan tuduh melulu dekat fae..fae ade sebab kenapa tak update belog ni sampai enam hari berturut- turut..

hari-hari tanpa masa lapang

  • ye kawan-kawan..ini lah yang terjadi kepada fae semenjak dua menjak ni sementara berakhirnya tahun ini..pejam celik pejam celik dah hujung tahun kan so menantilah kerja-kerja fae yang bersepah-sepah..account dah nak closing so setiap hari fae kena jadi kak yong untuk kutip hutang-hutang..rasa macam nak pengsan pon ade..
  • walaupon weekend fae tak sempat berehat..ada kenduri sana sini..bila ada kenduri rumah saudara, pasti rumah fae pon penuh jugak dengan saudara..semua saudara jauh-jauh nun jauh di kedah so sekali sekala datang nak la lepak-lepak dengan saudara jugak kan..;)
  • walaupon ade benda nak story mory dengan korang, tapi semua idea tuh perlu dikubur buat sementara sebab lappy takde kat tangan..maka korang pk la sendiri ye..celah bedah mana plak fae nak post entry  buat tatapan korang yang tersayang! 
belog ini telah di hack oleh Pengembara Timur !
  • cecita apa perasaan bila belog kena hack? haa..ni nak story sikit mengapa dan kenapa fae tak update belog ni..belog ini telah di hack..fae perasan kena hack pada hari sabtu lepas..masa tuh tengah rindu tahap gaban nak usha belog kesayangan ni tapi tapi apa yang keluar --->

  • masa tuh rasa macam nak meroyan la kejup kan..kenapa fae yang jadi mangsa kerakusan hacker..fae tak bersalah..tapi tapi nasib baik lah hacker ni tersangatlah baik sebab dia memulangkan semula belog kesayangan ini..;) terima kasih en hacker ! 
  • ini adalah satu peringatan buat fae dan rakan-rakan yang kena hack jugak supaya lebih berhati-hati lepas..tak sangka belog pon boleh kena hack kan? hehe
nilah antara sebab-sebab fae tak update belog..dan terima kasih kepada sesiapa yang sudi singgah belog fae walaupon dah enam hari tak update ! terima kasih sayangg!  


p/s : 
  • jum celebrate New Year sama-sama ! The Red Carpet Style! click HERE for more information! 
  • senang je nak dapat RM 3000..nak try? klik SINI

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Tuesday, December 20, 2011

turquoise day ! :D

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..

kenapa makin lama makin terbiar pulak belog ni kan..dah penat ingatkan diri sendiri 'fae, kamu ade belog, sila update selalu' tapi fae selalu lupa..kadang-kadang masa yang tak mengizinkan..so now fae curi-curi masa jugak update belog supaya korang tak rasa bosan  bila singgah sini ! :)

hari sabtu lepas terjadi dua peristiwa berkait rapat dengan fae.;) majlis perkahwinan dan majlis pertunangan yang diadakan pada hari yang sama dan berlainan tempat..terpaksa la fae bahagikan masa supaya dapat pergi kedua-dua majlis pada hari tu..;)

majlis perkahwinan - sepupu kawin
majlis pertunangan - bakal adik ipar tunang

17 December 2011

pagi-pagi lagi fae dah bangun sebab pagi ni nak kena pergi rumah incik tunang dulu..ada kerja sikit untuk hantaran..lepas dah settle dalam pukul duabelas fae pergi Gombak untuk wedding sepupu fae..tema untuk hari ini adalah turquoise untuk kedua-dua majlis..;)

JINJANG,KL


ini masa dekat rumah incik tunang before sebelah lelaki datang..sempat lagi snap pic..tema sebelah perempuan adalah turquoise n pink ! that why fae pakai baju turquoise colour ! :D

 ::fae with bakal adik ipar::

ini juga before sebelah lelaki sampai..;) btw, ni lah bakal adik ipar fae yang bertunang tuh..;) kami sebaya oke! :D

::fae, juli and tina ::

inilah kerja kami before pihak lelaki sampai..bukan apa bila dorang dah sampai tak sempat nak posing pulak kan..jadi malu-malu kucing ! -,-

oke stop sekejap kisah di Jinjang ni..kita beralih ke Gombak pulak -->

GOMBAK,KL

oke, dalam pukul dua belas, fae dengan incik tunang pergi kenduri sepupu fae pulak..ni first time fae bawak incik tunang kenduri sebelah fae..masa ni ramai saudara fae dari kedah datang..ramai jugak yang nak tengok dia..incik tunang dah segan dah..hehe

tapi fae pergi kat Gombak pon tak lama sampai pengantin bersanding..ktorang kejar masa sebab majlis bertunang start pukul dua..tapi nasib baik lah Jinjang dengan Gombak tak jauh mana pon..yang paling sedih sebab fae tak dapat nak snap pic dengan pengantin..pic pengantin pon takda..sedih kan..;(

dalam pukul satu empat puluh lima, ktorang gerak ke Jinjang sebab majlis nak start dah..mintak izin abah and mak then terus gerak..;)

JINJANG,KL

masa ktorang sampai pihak lelaki tak sampai lagi..sempat la beramah mesra dengan saudara incik tunang..;) dekat pukul tiga kot baru pihak lelaki sampai..lambat sebab hujan kot..;) bincang punya bincang selesai sudah majlis.. Alhamdulillah..selamat menjadi tunangan orang macam fae..hekhek;P


:: inilah pasangannya ::


:: fae with incik tunang pon nak menyelit jugak ::


p/s : 
  • jum celebrate New Year dengan ramai Artis di SINI
  • need a Euro trip? click HERE for information ! 

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

Thursday, December 15, 2011

Melaka Bandaraya Bersejarah ! entry bergambar !

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..

ini kisah dah berlalu tapi nak share jugak kat sini..8/12 hingga 10/12 yang lepas incik tunang pergi Melaka with his family jenjalan makan angin..yang sedihnya fae tak dapat join atas sebab-sebab tertentu..;( 

takpe for the next tyme insya-Allah fae boleh join la kot..bestlah sebab every year family incik tunang akan buat family day untuk merapatkan silaturrahim..hekhek;)

walaupon tak dapat pergi incik tunang belikan ole-ole untuk fae ! terima kasih sayang ! :)  ♥ 

so dengan ini kita layan gambar sekejap la ye sepanjang incik tunang berada di Melaka! omg! rasa macam rugi tak join! happening gila dorang ni! :)


secara jujurnya dah lama fae tak pergi melaka! ini serius! kesian kan?-,-

::merenung masa depan katanyaaa..;) ::

:: oh cintaku !  ::

::ary with jol ::

::ary with rahim ::

::ary with rahim::

::mereka lagi :) ::

::ary with his family ! :) ::

p/s :
  •  iPhone 4s ! untuk maklumat lanjut dan dapatkan segera di -->                                     SINI dan SINI


    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Wednesday, December 14, 2011

    kerana Ombak Rindu..

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers..

    akhirnya buat kali ke - 4 ye kawan-kawan, barulah fae berpeluang tengok movie Ombak Rindu yang terhebat di abad ini..kira hebat la tu sebab kali ke empat baru dapat tengok..apalah nasib ku ini..-,-


    dah la mula-mula excited gila nak tengok tapi tak dapat..mencuba nasib buat kali kedua tapi tak dapat tengok jugak..kali ketiga pon mcm tu jugak..last sekali buat kali ke empat baru tercapai hajat..wuargh! dugaan Ombak Rindu sebegini rupa..-,-

    Rentetan kisah Ombak Rindu :

    tanak banyak cerita pasal Ombak Rindu sebab dah kemain ramai lagi yang dah review pasal filem ni tapi fae cuma nak bagi sepatah dua comment je untuk filem ini..ececeh!;P

    as we know, filem Ombak rindu ni diaptasi dari sebuah novel iaitu Ombak Rindu yang memang agak popular dikalangan peminat novel seperti fae..;)


    tapi macam hampa je sebab kenapa kenapa n kenapa cepat sangat dia baik dengan izzah..huh! macam banyak lari je dari novel tapi takkan la setiap part dia nak ikut dalam novel kut kan..tapi bagi fae novel dia lagi best..ni lah padahnya kalau dah baca novel dulu..huhu..x_X

    part SEDIH..haa..memang sedih jugaklah..tapi fae macam susah nak kuarkan air mata..nak kata nangis gegila bagai nak rak tuh tak pulak..rasa sayu sikit bab Harris nak gantung kawin dengan Izzah then Izzah berlari sampai terjatuh tuh..part tu fae rasa sayu sikit la..;(

    dan maybe yang layan rasa sedih tuh sebab Aaron Aziz pon menangis..wuargh! betul-betul menghayati kan..papepon boleh la layan tapi bab 18SG tuh sapa nak jawab sebab budak-budak comel lote kemain ramai lagi yang tengok movie ni..huhu

    papepon fae bagi 4/5 untuk movie ini! :D


     awak! tolonglah nikahi saya! tolonglah awak! *tetiba

    redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah!

    p/s : Christmas at e@Curve bersama Alvin & The Chipmunks! dapatkan hadiah menarik ! untuk maklumat lanjut click SINI

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Thursday, December 8, 2011

    pakai shawl criss cross style! oke ke?

    Assalamualaikum..
    Helle peeps and readers...

    salam jumaat ! hari ni mood nak tak nak je pergi keje sebabnya esok lusa tulat kan cuti..plus fae sambung cuti lagi hari selasa, tu yang buat mood hari ni tersangatlah malas..anggota badan pon tak bagi kerjasama untuk berkhidmat..rasa lemau je..-_-

    untuk menghilangkan rasa malas yang kemain membuak-buak dalam jiwa ni, fae cari formula baru nak naikkan mood..biar rasa macam melonjak-lonjak nak pergi kerja mengadap buah hati bos ! so hari ni buat kelainan sikit pakai shawl criss cross style! :D


    haa..macam ni la rupanya criss cross style..shawl bersilang di dahi..tak pernah lagi pakai macam ni but ni 1st time..saja nak cari kelainan dalam pemakaian shawl..mula-mula rasa macam tak kena dengan muka, tapi ada jugak yang cakap oke dan sesuai dengan fae..;)

    rasa macam bulat macam telo je muka fae ni..hehe..apa pendapat korang?:D

    p/s : Christmas at e@Curve bersama Alvin & The Chipmunks! dapatkan hadiah menarik ! untuk maklumat lanjut click SINI

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Wednesday, December 7, 2011

    panas hati sebab Ombak Rindu !

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers..

    tak di nafikan demam Ombak Rindu (OR) telah melanda seluruh rakyat Malaysia..termasuk fae yang demam pasal OR ni..kemain sana sini orang cakap cite ni best, mana tak senang duduk di buatnya..melonjak-lonjak hati ni nak tengok tau..;)


    so demi memenuhi permintaan fae, incik tunang pon ajak lagi sekali pergi tengok movie akibat tak dapat tengok movie ni last week! FULL ! so semalam repeat balik lah kononnya nak tengok balik bagi melegakan hati yang menggelegak tak dapat tengok..-_-

    nyata! nyata sekali cerita ni memang meletop sampai buat kedua kalinya fae tetap tak dapat tengok jugak! grrr! muka ketat je bila incik tunang kata dah SOLD OUT ! dah tamo senyum lagi kat dia..geram n panas hati sebab tak dapat tengok lagi..;(

    tak terkata rasanya..kenapa fae yang menerima nasib sebegini rupa..tak pernah sampai macam ni..selalunya memang fae tengok movie dekat Brem Mall..sapa yang biasa pergi mesty tau kat situ tak ramai orang..i mean tiket sentiasa ada tanpa perlu beratur panjang-panjang nak berebut-rebut! 

    nyata sekarang tekaan fae dusta belaka sebab dekat Brem Mall yang tak ramai orang pon boleh full gara-gara OR..memang hebat lah penangan Ombak Rindu ni..agak-agak lepas ni dapat lagi tak fae tengok movie ni?

    dengan patah hati luluh jantung, incik tunang bawak fae pergi karok bagi melepaskan perasaan yang panas sebab tak dapat tengok movie tuh..ktorang karok dua jam sampai hilang suara! haa..baru puas hati cenggini..this weekend nak mencuba nasib lagi..kalau tak dapat jugak, taktau nak cakap apa lagi dah !-_-

    p/s : Christmas at e@Curve bersama Alvin & The Chipmunks! dapatkan hadiah menarik ! untuk maklumat lanjut click SINI

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Tuesday, December 6, 2011

    nombor indah untuk hari ini - 1234

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers..


    apa yang istemewa dengan nombor ni? 1234 nombor yang bertuah untuk belog fae pada hari ini..;) sebab apa? sebab followers fae dah mencecah ke angka ini pada hari ini ! sungguh teruja sampai nak buat entry..hekhek;)


    haa..fae sempat print screen apabila followers telah mencecah ke angka ini..sangat berterima kasih kepada anda semua kerana sudi singgah, jadi followers seterusnya comment dan menjadi kawan fae di alam belog ini..terima kasih sangat-sangat buat semua! :D

    mari singgah fanpage fae untuk bermesra alam ! :D
    =========================

    dan

    ========================


    p/s : meh amek iPod Nano n Baucar RM200 kat SINI
    p/s : FREE movie ticket lagi la kat SINI

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Monday, December 5, 2011

    kerana kasut kaki binasa !

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers..

    sampai ke saat ni kaki fae still rasa sengal-sengal ubi lagi..al-kisah baru-baru ni fae beli kasut ballet..teruja la kononnya nak pakai masa pergi dating nanti..ececeh! budget macam buah haty akan jatuh cinta sekali lagi..puihhh! ;P


    oke, maka last weekend masa fae keluar hari tuh fae pon gediklah pakai kasut ni..siap sebelum keluar tayang-tayang kat abah yang fae pakai kasut baru..hekhek..pastu abah pesan :

    abah : haa..pakai la stokin baru la tak melecet nanti..
    fae : err..tanak lah! takkan nak pakai stokin kot..tak payah lah..
    abah : haa..nanti melecet la nanti..
    fae : err..takpe..pergi dulu ye bah..

    wah! belagak gila ko, nak menggayakan kasut baru depan buah hati..dah la ktorang keluar membeli-belah perabeh duit hari tuh, dah mesty merata-rata pergi kan..sekali tengok kaki..haaa...cenggini la jadinya budak degil tak dengar cakap abah..takpe kata kauu...grrr!


    haa..hamek ko tengok kaki tampal sana tampal sini..baru puas haty kaki dah melecet..pedih weyh..cenggini la rasanya kerana kasut kaki binasa ! jalan pon dah macam apa je sebab kaki dah rasa pedih..;(

    balik rumah terus mengadu kat abah : 

    fae : abah, tengok kaki akak..melecet....;(
    abah : haa..kan abah dah cakap, suruh pakai stokin taknak..
    fae : grrr...

    haa..padan muka ko fae..rasakan kepedihan mutu keunggulan bila kaki melecet dan pedih..wuarghh! :(

    p/s : meh amek iPod Nano n Baucar RM200 kat SINI
    p/s : FREE movie ticket lagi la kat SINI

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Ombak Rindu punya pasal !

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers..

    sekarang ni rata-rata dok sokseksoksek pasal Ombak Rindu..yeah! sampai fae sendiri hasut incik tunang untuk tengok movie ni..incik tunang memang taknak la tengok movie g-wang cenggini tapi fae hasut lagi dia, fae cakap Lisa Surihani adaa..haa..terus okey..layankan jelah katanyaaa...;)

    last weekend ktorang keluar lagi macam biasa..dah sedia maklum weekend tak pernah lekat rumah..so hari ahad ri tuh fae pergi kenduri dengan incik tunang n bakal emak mertua fae dekat Taman Melawati..lepas makan terus pergi amik adik incik tunang then terus pergi Masjid India untuk beli barang sikit..;)


    masa kat sana sempat la borong shawl sikit..haa..dah dasar pantang jumpa shawl..mesty kaut satu dua jugak..nafsu! nafsu! masa tuh dengan incik tunang..dia la tukang tawar sampai dapat murah..hehe..orang yang tukang jual tuh cakap incik tunang fae tuh Shah Rukh Khan n fae ni Kajol..ayoyo! haha


    dah siap beli barang semua, ktorang gerak balik, sampai rumah incik tunang dalam pukul lima lebih..pastu ingatkan nak terus gerak pergi tengok movie, tiba-tiba hujan lebat gila..lepak kejup kat rumah incik tunang tunggu hujan reda sikit then baru gerak..

    ktorang pergi Brem Mall nak tengok Ombak Rindu la punya pasal..rata-rata duk cerita pasal movie tuh, sekali masa nak beli ticket, haaa...ambik ko! FULL! grr! tinggal sit kat depan je itupon full jugak kot..perghh! terbaik lah! tak pernah-pernah full tapi disebabkan Ombak Rindu terus full..alamatnya memang ktorang tak tengok lah! 

    putus asa gak beb! teruja giler nak tengok tapi apa pon tak boleh..so ktorang decide nak pergi makan je lah..ktorang terus gerak pergi kL..ingatkan nak pergi makan roti canai..pergi jauh cari roti canai sebab roti canai tuh sedap..sekali jam dah..parahhhh!

    roti canai punya pasal ktorang redah gak la jam..tapi bila sampai je kedai tuh..haa...hamek ko! TUTUP weyh! haa..fae ngan incik tunang hanya mampu berserah bak kata Aizat! geram gak weyh..datang jauh-jauh sekali tutup..nak balik nak kena redah jam lagi..grr!

    last-last penyudahnya ktorang makan yongtaufu je..dah bengang sangat..ktorang terus melantak kaw-kaw..hehe..dalam pukul sembilan lebih dah sampai rumah..terus zzZzZZzzz

    p/s : meh amek iPod Nano n Baucar RM200 kat SINI

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Thursday, December 1, 2011

    aik ? dah lain lah sekarang !

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers..

    entah kenapa makin lama makin runsing fae nak fikir kemana perginya header kesayangan pergi..dulu fae kecoh-kecoh dia merajuk pergi melancong..yee..pergi tak kembali..sumpah hari-hari fae tunggu header ni muncul sambil gigit jari manis..x_X

    ingatkan dengan gigit jari manis, hanya kisah manis bakal menjelma..tapi harapan la..berhari-hari tunggu tapi header tetap tak muncul..sebagai blogger yang tak berapa nak pakar dalam hal-hal ni, fae hanya perlu bersabar supaya header muncul kembali..-,-

    tapi ternyata tahap kesabaran fae tersangatlah kurang sampai fae nekad untuk beralih arah kepada header lama fae..ye header lama ye kawan-kawan..header ni fae gunakan sebelum fae menggunakan header flash yang menjadi idaman kalbu..


    seperti yang korang tengok sekarang, itulah header lama fae yang akan kembali memberi khidmat sementara fae mencari balik kemana hilangnya header flash fae..jangan korang terkejut bila masuk sini rasa lain macam, tengok header dah lain korang selamber je blah tanpa bermesra alam di sini..hihi;P

    p/s : mak aih ! awat murah sangat bendalah --> NI

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Wednesday, November 30, 2011

    Happy Anniversary sayang !

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers..


    01 December :
    Happy Anniversary sayang !
    semoga hubungan kita kekal selamanya!

    hari ni anniversary yg ke- 2 fae dengan incik tunang..tapi ktorang kenal dah empat tahun..;) Alhamdulillah ktorang kekal sampai ke hari ni..dah banyak suka duka, jatuh bangun bersama..banyak kenangan tercipta bersamanya..

    fae hanya sempat buat card untuk incik tunang..dan dia pulak bagi lagu ni dekat fae! thanx syg for the song..u so much sayang!

    BUNGA ANGKASA

    Indah sinar sang suria
    Merdu irama sang bayu
    Tiada seindah wajahmu
    Tiada semerdu suaramu

    Lembut bayu membelai
    Merdu burung berlagu
    Tiada selembut belaianmu
    Tiada semerdu kau berlagu

    Keindahan wajahmu
    Jadi sumber ilhamku
    Suaramu yang merdu
    Menghiburkan hatiku

    Bertambah cahaya hidupku
    Kau janji bersumpah setia
    Walaupun ribut melanda
    Kan bersama

    Selagi masih ada sinaran mentari
    Selagi ada getar di jiwaku
    Kan ku korban jiwa raga
    Demi cinta untukmu
     bunga angkasa



    p/s : free movie ticket kat SINI

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    merempit makan angin ! :D

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers..

    lepas je mata jadi juling gara-gara Y.E.S, esoknya fae repeat lagi..err..bukan repeat pergi shopping lagi..tak tak..dah cukup dah dapat baju, takut kopak pulak duit simpanan untuk sebulan kalau hari-hari nak shopping..ngee!

    esoknya incik tunang ajak fae keluar lagi temankan pergi tinted kete abang dia dekat Gombak..tak lama pastu ktorang pergi jalan-jalan makan angin pusing-pusing kL jup..pergi lepak Dataran kejup then incik tunang ajak member dia lepak..


    rasa macam bosan jugak, konon-konon nak pergi tengok movie tapi rasa malas pulak so kitorang decide pergi tasik Titiwangsa je pergi tengok orang main kete control..sekali hujan daa..apa pon tak boleh..duduk melepak situ sambil makan kopok lekor je..huhu

    dalam pukul tujuh tuh ktorang dah gerak sebab incik tunang nak hantar kete abang dia dekat Ampang..so balik tuh ktorang merempit pulak..eh, eh bukan merempit tau..naik moto penuh dedikasi tau! sayang nyawa tau tak kawin lagi..hihi;P


    dalam pukul sembilan, fae dah sampai rumah..penat jugak lar..yang penting happy! :D

    p/s : free movie ticket kat SINI

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Tuesday, November 29, 2011

    YES juling biji mata !

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers..

    Y.E.S --> Year End Sale! apakah dengan ini mata korang akan terjojol + terjuling buat sementara bila pergi shopping complex rata-rata Sale Sale Sale! huh! kalau punya duit berlepuk dalam hbag, sambil pejam mata je nak shopping kan?


    hari ahad lepas fae pergi One Utama with incik tunang n family..pergi shopping yaw! shopping kata kau! menyiksa zahir batin betul bila tengah sales, gaji pulak tak masuk lagi..apa korang rasa?pilu hulu hempedu wa tau..sedeh! ;(

    tengok kanan sale 50%..tengok kiri sale 70%, depan belakang, sale! sale! huh! rasa-rasa tu jam mau pergi rumah bos suruh bagi gaji cepat-cepat supaya tak menyesal di kemudian hari sebab sale just for 3 days! grr! melepas semuanya! sapa yang nak tanggung hati luluh ni?-,-

    tapi nasib tetap menyebelahi diri ini..ececeh! nasib baik incik tunang ada, so dye pon belanja fae baju..wuargh! sayang dia sangat2! at least tade la rasa bengang sangat, rasa geram pon hampir pupus dari dalam hati..terima kasih sayang! :)

    p/s : free movie ticket kat SINI

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Thursday, November 24, 2011

    ada petua nak hilangkan sakit perut tak?

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers..

    sumpah fae tade buat salah dengan perut apatah lagi dengan menyiksa perut tanpa makan dan minum..tak tak! tak mungkin fae sebegini kejam terhadap perut comel kesayangan sendiri-,-

    tapi tah kenapa dua tiga hari ni dia mogok semacam..fae sampai dah taktau nak buat apa lagi bila malam menjelma perut seolah-olah masuk angin..rasa tak selesa..wuargh! takkan senggugut kot?fae jarang kena senggugut sebegini rupa..;(

    bila penyakit ni datang, memang tempat fae adalah berada di atas katil yang empuk tapi bila dah jadi macam ni fae dah rasa macam tydo atas besi..mula la berguling tak tentu pasal..lepas tu dia okey kejup dan bila tengah malam dia akan sakit semula dan akan oke balik sampai esok pagi nya..=,=


    apa penyakit macam ni? sumpah fae tak faham! dah habis minyak panas fae tuang dekat perut tapi macam takde effect pape..dasyat kan?letak minyak panas tapi perut tak rasa panas pon..korang pernah jadi macam ni tak? ada petua pape tak nak share dengan fae?

    p/s : if ada petua share dengan fae ye..:(

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Wednesday, November 23, 2011

    header saya pergi melancong !

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers..

    jangan terkejut sebab fae sendiri pon taktau menahu pasal hal ni sebab secara tiba-tiba dye pergi membawa diri! cis! nak merajuk la konon! kemain lagi sampai nak pergi melancong bawak diri..huh!

    baru dua tiga hari lepas dia buat hal..konon-konon main nyorok-nyorok dengan fae, so fae buat taktau la dulu, tapi ni dah berhari-hari macam ni jugak sampai tak muncul-munculkan diri..so fae fikir dia merajuk membawa diri..-_-



    fae pon taktau apa masalahnya sebab ada readers boleh tengok header fae bila dye view belog fae, ada juga yang cakap header fae takda, dan yang paling sadis sekali fae yakni tuan empunya belog sendiri pon tak boleh tengok..huhu;(

    korang yang singgah belog fae ni cemana pulak?aduyainye pon..cemana nak buat eyh? bila korang view belog fae ade tak muncul header fae

    p/s : taktau nak buat apa lagi dah..sedih :(
    p/s : lampu yang indah ala-ala romantik gitu yang akan menghidupkan malam anda? nak tengok kat mana? jum tengok SINI. 

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Tuesday, November 22, 2011

    hari melantak sedunia, perut dah full tank !

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers...

    setiap minggu kalau takda apa-apa hal mesty fae tak duduk diam dekat rumah..ada je aktiviti nak buat kan..tak menang kaki nak melangkah..ececeh! bajet macam bini menteri pulak..hekhek;P apa pon tak boleh kau fae..-,-

    rasanya minggu lepas hari paling bz kot..siyes tak menang kaki tangan tau..lagi-lagi perutku yang comel ni..hehe:P ada je  makanan masuk ke perut..;) pepagi lagi fae dah patahkan hasrat hati untuk sambung tydo sebab niat hati nak pergi jogging..misi menguruskan badan bermula..;)

    lepas mandi,solat dan terus bersiap nak pick up incik tunang pulak..tapi bila sampai rumah dia, punyalah sedap dia membuta lagi..padahal dia yang beriya-iya ajak pergi jogging..jogging kata kau! haha..membuta je lebih..tapi kesian dia..tak cukup rest sebab baru balik dari outstation..x_x

    boleh pulak incik tunang cakap "kenapa tak call dulu before datang?" err..wahai incik tunang ku sayang, i dah call u sampai bengkak-bengkak jari i ni tau..hehe..<-- padahal dia tak jaga sedar langsung masa fae call..saba je lah..-,-

    takpelah fae tunngu dia siap kejup then terus gerak..gerak ke kedai makan..haa..ni bukan nak pergi kuruskan badan tapi pergi mengembangkan badan lagi ade la..bertuah betul la incik tunang ni..hahah..before breakfast incik tunang bawak fae pergi sedut angin kat kg baru, keramat, n ntah mana-mana lagi la..tak ingat suda..;)

    dalam pukul sepuluh fae balik rumah..sampai je rumah terus fae bersiap-siap untuk pergi kenduri kawen..kawan fae yang kawen..cOngrats to Mohd Zaid Isa dan pasangan..perut ku terisi lagi..kenyang tak kenyang la weh lepas makan,makan lagi..muncit! muncit!

    balik rumah tydo jup..muahaha;P anak dara pemalas..perut kenyang suka hati sukalah tydo..apa pon tak boleh..masa tuh hujan plak..memang sedap la membongkang kan..bila hujan dah benti fae bangun mandi n terus bersiap..eh! eh! nak pergi mana pulak? biasalah date lagi dengan incik tunang..hikhik;P


    sampai je dekat rumah incik tunang, hujan lebat turun mencurah-curah..tapi tak patahkan semangat pon nak merewang..hehe;P incik tunang ada hal dekat Bangsar pulak..so ktorang pergi la Bangsar kejup..dah settle dalam pukul lima lebih tuh, ktorang dah blur pulak nak pergi mana..-,-

    discuss punya discuss akhirnya ktorang decide nak pergi makan je..rasa malas nak tengok movie..err..pergi makan lagi..memang hari tu hari makan sedunia kot! -,- incik tunang bawak fae makan dekat Restoran Air Buah Gelas Besar dekat Selayang..terbaik wok! ada pelik dengan nama dia? jup jup fae tunjuk kenapa dia bagi nama tuh maybe...



    see, air buah gelas besar..besar gedabak kot..order satu je dah boleh share bedua..masa tuh fae makan banyak lagi tapi yang sempat snap pic tomyam seafood dia je..-,- paling best sebab ada ketam la even lepas tuh badan fae dah jadi gatal-gatal..euww!

    :: apa pasal muka fae nampak tembam? ::

    dah siap melantak tahap dewa, perut pon dah full tank ktorang pon gerak balik dengan rasa malas..muahaha..memang hebat la dapat melantak hari tuh..balik rumah, fae mandi then terus terbongkang dengan kadar segera..-,-

    p/s : lampu yang indah ala-ala romantik gitu yang akan menghidupkan malam anda? nak tengok kat mana? jum tengok SINI. 

    • tahniah untuk skuad HARIMAU MUDA ! Auwmmmmmmmmmmm!

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Sunday, November 20, 2011

    terburai perut makan sambal @Waroeng Penyet

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers

    jangan tersentap bagai kalau baca tajuk kat atas tuh..sumpah fae tak tipu..memang terburai perut kalau makan sambal ni..pedas dia sangatlah hebat sampai fae yang kuat makan pedas pon boleh kalah! cis! memang hebat penangan sambal tuh..=,=

    hah?korang pon nak rasa jugak ke? bagi yang dah biasa makan sambal kat situ memang tak kisah la kan..tapi paling tak dinafikan la dia punya sambal memang sedap n terbaik dari ladang cili..-,-

     

    korang nampak jelas dan terang kan sambal tu? ala-ala macam cili tumbuk la..nak makan sambal ni jugak?apa kata korang pergi makan kat Waroeng Penyet..al-kisahnya tadi fae pergi lunch kat sana kat The Curve, Mutiara Damansara..



    sekali rasa : okey..
    dua kali rasa : pedas..
    tiga kali rasa : sedap
    berkali-kali rasa : layann..
    n last : tak mampu berkata-kata..pedas + hebat + telinga berasappp....

    hebat tak hebat la sambal tuh..tadi fae makan nasi+ayam panggang..sedap jugaklah..memang tak hirau lah sambal tuh pedas ke tak..sekali makan nak makan berkali-kali kat situ..yaa..fae tak tipu sebab fae rasa macam nak repeat lagi dengan incik tunang pulak..hekhek


    p/s : tak puas hati sangat ni dengan 'dia' ni ..jum kita ganyang dia kat SINI

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

    Thursday, November 17, 2011

    biru mata hitam ku !

    Assalamualaikum..
    Hello peeps and readers..

    haru biru jugak nak taip entry ni..bukan sebab apa..masa nak taip entry ni ada je gangguan yang buat lalu lintas jadi sesak..nak taip pon tak senang..haru sungguh! tetiba ada orang datang kutip hutang la, bos lak tetiba melintas rasa macam nyawa kat hujung jari je..-,-


    eyh,eyh, bukan nak cerita pasal mata fae dah jadi biru seperti gambar di atas..oh bangganya hidup kalau tetiba lahir-lahir je mata dah jadi cenggini..jadi anak mat salih celup..tapi sekarang apa kesah pergi beli lcontact lens suda..lagi macam-macam pilihan..biru,coklat,ungu lagi dan lagi..-,-

    sekarang ni fae nak buat mata hitam korang yang cantik tuh jadi kaler biru..haa..biar juling korang sebab hari ni fae pakai baju biru sekali dengan tudung! ngee! bukan mata korang je yang sakit tapi mata fae sendiri pon sama sakit..-,-

    :: ini tudung bawal tau ::

    anggap jelah hari ni fae buat senaman mata kat korang..hikhik..kejam tak?

    p/s : tak puas hati sangat ni dengan 'dia' ni ..jum kita ganyang dia kat SINI

    terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)